Pot do sanjskega nasmeha se začne tukaj - Lotus
051 252 787
Pon-čet: 8:00-20:00 Pet: 8:00-15:00

Pot do sanjskega nasmeha se začne tukaj

Poravnajte svoj nasmeh z nevidnim, snemljivim zobnim aparatom, na najbolj enostaven, učinkovit in udoben način.

"Popolnoma drugačna izkušnja obiska zobozdravnika, kot sem jo pričakovala. V pozitivnem smislu, seveda. Končno mi je nekdo na razumljiv način pojasnil izvor mojih težav z zobmi in vse možnosti za njihovo rešitev."

Eva O.

Naši paketi

Zakaj ljudje obožujejo Lotus?

“Nikoli ne bom pozabil, kako ste se z menoj pogovorili in mi pojasnili vsak korak postopka. Vaše razumevanje in empatija sta mi resnično pomagala, da sem se počutil varno.“

Žiga T.

“Hvala za vaš čas in pozitivno vzdušje. Kar prevzelo me je vse skupaj. Počutila sem se kot na zanimivi debatni učni uri.😊 Tako osebnega in iskrenega pristopa že dolgo nisem doživela.“

Sonja P.

“Po petnajstih letih se zopet smejim z odprtimi usti. Resnično sem hvaležen, da ste me sprejeli in mi spremenili življenje s svojo prijaznostjo, strokovnostjo in zavzetostjo, da uredite moje zobke.“

Sandi B.

“Zaradi Lotusa se mi samo še smeji.“

Tina R.

“Popolnoma drugačna izkušnja obiska zobozdravnika, kot sem jo pričakovala. V pozitivnem smislu, seveda.😊 Končno mi je nekdo na razumljiv način pojasnil izvor mojih težav z zobmi in vse možnosti za njihovo rešitev.“

Eva O.

“Top. Vsi hvalijo, da moji zobje izgledajo čisto naravno.“

Greta T.

Morda vam bodo v pomoč prišli še odgovori na pogosta vprašanja

Kaj je nevidni zobni aparat?

Nevidni zobni aparat je ortodontski sistem za poravnavo nasmeha. Vključuje niz prozornih zobnih aparatov (poravnalnikov), ki se zelo tesno prilegajo vašim zobem, pri čemer je vsak naslednji aparat, ki ga je oblikoval naš zobozdravnik, nekoliko bolj raven kot prejšnji. Počasi in varno bo nevidni zobni aparat premaknil vaše zobe v pravilno poravnavo brez potrebe po klasičnih »zvezdicah«.

Ali nošenje nevidnega zobnega aparata boli?

Pri vsakem ortodontskem zdravljenju, vključno z nevidnimi zobnimi aparati, boste občutili blago nelagodje, medtem ko se vaši zobje aktivno premikajo. Aktivno premikanje traja približno 3-5 dni po prehodu na nov komplet nevidnih zobnih aparatov. Po tem vaši zobje počivajo in se namestijo na svoje pravo mesto v pasivnem načinu. Po 10 dneh pasivnega načina je čas za namestitev in nošenje novega prozornega aparata.

Kakšen je postopek terapije z nevidnim zobnim aparatom?

Vsaka terapija z nevidnimi aparati se začne s skeniranjem vaših zob in ugriza. Ta skenirani posnetek se skupaj z nekaj fotografijami vašega obraza in nasmeha ter rentgenskim posnetkom vaših zob uporabi za izdelavo individualiziranega načrta premikov zob.

Ko bo vaš nevidni zobni aparat narejen, vam bo zobozdravnik pokazal, kako ga vstaviti in sneti ter vas naučil, kako pravilno skrbeti zanj.

V naslednjih nekaj mesecih boste videli, kako se vaš nasmeh preoblikuje in postaja vedno bolj raven. Ko boste dosegli zadnji komplet nevidnih aparatov, bo vaš nasmeh popoln. Prejeli boste komplet prozornih opornic za nošenje med spanjem, ki bodo vaše zobe za vedno ohranile v popolnem položaju.

Čez koliko časa povprečno bo moj nasmeh poravnan?

Povprečna dolžina zdravljenja z nevidnim zobnim aparatom je med 6 in 15 mesecev, vendar je vsak nasmeh drugačen. Na pregledu v Lotus dentalnem centru vam bo zobozdravnik pokazal, katere premike bodo morali vaši zobje narediti, da bo vaš nasmeh poravnan do popolnosti.

Kako dolgo traja končni rezultat nevidnih zobnih aparatov?

Po uporabi nevidnega zobnega aparata bodo vaši zobje poravnani za vedno – pod pogojem, da redno nosite prozorne opornice za nošenje med spanjem.

Ali so nevidni zobni aparati snemljivi? Koliko ur na dan jih moram nositi?

Nevidni zobni aparati so popolnoma snemljivi, vendar je zelo priporočljivo, da jih jemljete iz ust samo za hrano, pijačo in ščetkanje zob. Aparati morajo na vaših zobeh biti nameščeni vsaj 22 ur na dan.

Ali lahko jem in pijem z nevidnimi aparati?

Z njimi lahko pijete vodo, vendar pa je priporočljivo, da jih odstranite preden zaužijete karkoli drugega. Po obroku jih splaknete z vodo in enostavno vstavite nazaj na zobe.

Kako poteka čiščenje nevidnega zobnega aparata?

Nevidni zobni aparat lahko očistite z zobno ščetko in hladno vodo, priporočljiva pa je tudi zobna pasta brez abrazivnih delcev. Aparat je potrebno očistiti ob ščetkanju zob zjutraj in pred spanjem, tekom dneva pa ga po vstavitvi po jedi samo splaknete z vodo.

Ali nevidni zobni aparat vpliva na moj govor?

Ne, govorili boste, kot da nimate ničesar na svojih zobeh.

Kako hitro pridem na vrsto?

V Lotusu se držimo načela, da vas sprejmemo čimprej možno, običajno v roku nekaj dni. Je pa število mest omejeno, zato je odvisno od trenutnega povpraševanja. Svetujemo, da pogledate proste termine na povezavi.

Kako se naročim na brezplačni prvi pregled za nevidni zobni aparat?

Prost termin lahko izberete in se naročite preko rezervacijskega sistema na povezavi. Prav tako pa lahko rezervirate termin preko preko telefonske številke: 051 252 787.

Kakšne so možnosti plačila za nevidni zobni aparat?

V Lotus dentalnem centru lahko nevidni zobni aparat plačate tudi s prilagodljivimi mesečnimi obroki preko Leanpay sistema. Omogočamo do 84 obrokov. Pri izbiri plačila do 24 obrokov so le-ti brezobrestni.